İçeriğe atla

Eurovision 2023 Liverpool "United by Music"


Pinlenen İletiler

  • Uğur bu konunun başlığını Eurovision 2023 Liverpool olarak değiştirdi
  • Uğur pinned this konu
  • 1 ay sonra...

İlk defa kura çekiminin bu kadar geç başladığını görüyorum. Normalde öğlen 13.00 gibi oluyordu hep. Bir de BBC ilk defa kura çekimini canlı yayınlayacakmış. BBC 2'de yayınlayacakmış üstelik. Birkaç sene öncesine kadar yarı finalleri bile en az izlenen dördüncü kanala atan BBC'nin yarışmaya çok şükür değer verdiğini görmek güzel. Derece yapınca hırs yaptılar tabi.

  • Anırdım 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra...

2023 Eurovision logo ve sloganı yayınlandı

 

1500x500

Artboard%201.png?h=1e2d8b56&itok=PbdZfxY

 

 

Mayıs ayında Liverpool’da yapılacak olan 67. Eurovision Şarkı Yarışması’nın logo ve sloganı yayınlandı. Sloganın ‘United By Music’ (Müzik ile Birleştir) olduğu açıklandı.

Renkli Elektrokardiogram (EKG) efekti, tüm Eurovision yarışmacılarının ve izleyicilerinin toplu olarak atan kalbini göstermek için her biri ritme ve sese duyarlı bir dizi kalp üretiyor. Ve kullanılan yazı karakteri, Liverpool sokak adlarını gösteren ve şehrin zengin müzik mirasına bir selam veren yirminci yüzyıl dökme demir tabelalarından esinlenerek ‘Penny Lane’ olarak adlandırıldı.

 

Logo ve slogan Birleşik Krallık ve Ukrayna’da bulunan tasarım ajansları ile ortak bir çalışma yapılarak ortaya çıktı.

BBC Genel Müdürü Martin Green, logo ve slogan ile ilgili konuştu:

 

‘2023 Eurovision Şarkı Yarışması gerçekten özel bir etkinlik olacak ve yaratıcı görünüm bu sihri yaratmanın büyük bir parçası. Bu yılın kimliği, Yarışma genelindeki harika ortaklıkları ve daha da önemlisi müziğin dünyanın dört bir yanından insanları bir araya getirme gücünü mükemmel bir şekilde özetliyor.’

Birleşik Krallık’taki tasarım ajansının CEO’su da logo ve slogan ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

‘Ukrayna ajansı Starlight ve BBC ile ortaklaşa 67. Eurovision Şarkı Yarışması görsel kimliğini oluşturmaktan heyecan duyuyoruz. Bu yılın teması olan ‘United By Music’ için çözümümüz, canlı müziği birlikte deneyimlerken insan kalplerinin uyum içinde atması için senkronize olduğunu gösteren araştırmalardan ilham aldı. Bu içgörü, Eurovision’un evrensel ruhunu yakalayan bir fikir olan 160 milyon kalbin bir arada attığı yaratıcı konsepte yol açtı.’

 

 

 

 

 

  • Beğendim 1
  • Teşekkürler 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • Hakan bu konunun başlığını Eurovision 2023 Liverpool "United by Music" olarak değiştirdi

ETSC’de Slovakya kazanmış da ETYB üyelerine paintte yaptığı ve aklına ilk gelen sloganla süsleyip gönderdiği bir afiş gibi, korkunç.

 

İtalya’yı her açıdan mumla aratacak bir Eurovision süreci bizleri bekliyor.

  • Anırdım 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

2023 Eurovision sahne tasarımı yayınlandı

 

stag-1068x600.png

 

BBC, 2023 Eurovision sahne tasarımını yayınladı. Sahne MTV EMA ve Grammy gibi etkinliklerde deneyimi olan Julio Himede tarafından tasarlandı.

Sahne’nin temeli “birliktelik, kutlama ve topluluk” ilkelerine dayandırıldı. Tasarımcı konu ile ilgili açıklamalar yaptı.

 

“Mimari, geniş bir kucaklamadan ilham alıyor, kollarını Ukrayna’ya, şarkıcılara ve dünyanın dört bir yanından gelen konuklarına açıyor. Ukrayna, Birleşik Krallık ve özellikle Liverpool arasındaki kültürel yönlere ve benzerliklere odaklandım.’

 

Eurovision kalbini ve ruhunu yakalarken, ikna edici bir görsel manzara aracılığıyla performansları geliştirmek tasarımcılar olarak bizim görevimizdir.”

 

1_0.png?itok=s9E4k0wW

 

 

450 metrekareden fazla sahnelemede, bu çarpıcı set, 220 metrekarelik bağımsız hareket eden ve dönen video ekranlarının yanı sıra zemine entegre edilmiş 700’den fazla video döşemesini ve 1500 metreden fazla LED ışığı bir araya getiriyor.

 

Yarışmanın Sorumlu yapımcısı Andrew Cartmell, “İnsanların yıllarca hatırlayacağı bir tasarim” dedi.

 

“Delegasyonların çalışmak için mümkün olan en geniş alana sahip olması bizim için çok önemli. Onlara birçok sahneleme seçeneği olan bir tasarım vermek istedik.”

 

“Eurovision kalbini ve ruhunu yakalarken, ikna edici bir görsel manzara aracılığıyla performansları geliştirmek tasarımcılar olarak bizim görevimizdir. Julio ile çalışmak bir zevk; yenilikçi tasarımlarla yaratıcıdır. Olağanüstü kimlik bilgilerine sahip olduğu için ona ulaştık, böylece hepimiz bunu Liverpool 2023 için harika bir sahne tasarımı yapabiliriz.”

 

 

Photo by: BBC

 

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...