İçeriğe atla

İspanya 2022: Chanel - SloMo


Uğur

Pinlenen İletiler

İzlediğim performanslar arasında en etkileyicisi İspanya bence ki şarkı açıklandığında bu şarkı pek birşey yapmaz diyen biriydim sonradan benim bile ilk 10'uma girdi yani. Bu son versiyonunu daha da çok sevdim şarkıyı daha da etkileyici hale getirmiş bence. 

 

Ukrayna'dan sekerse İspanya'nın yıllar sonra kazanma olasılığı yüksek bu sene.

  • Azdırdın 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Çok yazık. 3. oldular resmi sonuçlara göre (gayriresmi sonuçlarda 2. bitirdiler.) Bir “Fuego” bile olamadı diye anacağız istatistiklere dönüp baktığımızda seneler sonra fakat ondan daha yüksek oy aldılar ortalamada. Birincilik sizin hakkınızdı.

 

Maalesef bu sene halk oylamasında Ukrayna’ya rakip bir şarkı çıkamadı. Belki de şarkıların geneli çok ortalama olduğu için. Ukrayna dışında puanlar 4-5 ülkeye dağıldı. Nasibini alanlardan biri de İspanya oldu. Şöyle 1-2 ciddi anlamda iddialı parça çıkıp Ukrayna’nın yanında 300-350 civarı bir oy alabilmiş olsaydı, jüri desteğiyle birinci de değişebilirdi. Ama oylar çok dağıldı.


Eurovision sahnesinin görüp görebileceği en profesyonel şovlardan birine imza attı İspanya bu sene. Tebrik ederim.

  • Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ukrayna'ya rakip asla çıkamazdi. Bu konuya katılmıyorum. Bu çok özel bir durum. 439 halk oyu alan bir şarkıdan bahsediyoruz. Fairytale gelse o bile sürünürdu. 

 

SloMo ve Chanel yıllarca unutulmayacak. Bu vasat seneyi muhteşemlestiren tek şeydi. Ukrayna katilmasa kazanacak olan şarkı da buydu. Çok yazık çok.

  • Beğendim 1
  • Ağzımızın Tadı Bozulmasın 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hakan, 4 saat önce yazdı:

Ukrayna'ya rakip asla çıkamazdi. Bu konuya katılmıyorum. Bu çok özel bir durum. 439 halk oyu alan bir şarkıdan bahsediyoruz. Fairytale gelse o bile sürünürdu. 


Ukrayna’ya çok rakip çıktı işte. 9. olan şarkının dahi puanı üç haneli halkta. 439’un dışında kalan oylar 8 ülkeye dağılmış: Moldova, Sırbistan, İspanya, Birleşik Krallık, İsveç, Norveç, İtalya ve Polonya. Bunun yerine bu oylar 2-3 ülkeye dağılmış olsaydı sonuç farklı olabilirdi.

 

İspanya tek başına 300 üstü bir puan alsaydı, jüri desteğiyle yarışmanın birincisi değişebilirdi de. (Tabii bu durumda Ukrayna’nın jürilerde çok aşağıda kalması lazımdı.) Ukrayna’ya 12 çıkan ülkelerin bazılarından İspanya’ya sıfır hatta 2-3 çıkınca böyle oldu işte.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İspanya’nın liste başarıları:

 

:Spain: 1

:Netherlands: :Greece: 3

:Sweden: 4

:Belgium: 5

:Finland: 7

:Austria: 10

:Switzerland: 14

:UnitedKingdom: :Denmark: 16

:Germany: 17

:Norway: 18

:France: 20

:Turkey: 33

:Italy: 35

:Australia: 54

 

İspanya’nın şarkısı sadece İspanya’da birinci sırada.

 

Hollanda’da Hollanda’nın kendi şarkısından sonra ikinci, Türkiye’de Ukrayna’dan sonra ikinci, İsveç’te İsveç, Ukrayna ve Birleşik Krallık’tan sonra dördüncü sırada. Yunanistan’da en çok dinlenen yarışma şarkısı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eurovision 2022 finali İspanya’da 6.8 milyon seyirci tarafından izlendi. Yayın %50.8 share aldı.

 

Eurovision İspanya’da 2008’den sonra en yüksek reytingini bu yıl almış oldu. Geçen yıla oranla bu yıl yarışmayı izleyenler arasına 2.7 milyon seyirci daha eklendi.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...