İçeriğe atla

Türkiye 2018 : (Katılmıyor)


Uğur

Pinlenen İletiler

  • İleti 251
  • Açılış
  • Son yanıt

Bu Konuya En Fazla Mesaj Atanlar

Bu Konuya En Fazla Mesaj Atanlar

Öncelikle TRT ''kendi de yaptığı'' komşu oylamasını bahane gösterip yarışmadan çekilmedi.

 

2013'te yapılan açıklamaya göre TRT'nin yarışmadan çekilmesinin sebebi oylama sisteminin %50 halk - %50 jüri oylaması şeklinde değiştirilmesi ve referans ülkelerinin (big 5) direkt finalde yarışıyor olması. Basın açıklaması

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.

 

Fakat bildiğiniz gibi salt sebep bu değil, altında yatan başka sebeplerin olduğunu da biliyoruz hepimiz. Çekilişimizden bu yana değişen iki genel müdürün Eurovision'a geri dönme kararı alıp, daha sonra bu kararın arkasında durmamasından (duramaması) anlaşılıyor zaten. Muhtemelen senelerce de dönmeyeceğiz bu yarışmaya, en azından Bekir Bozdağ'ın son açıklamasının yarattığı atmosfer bu şekilde.

 

TRT'ye ben de hak vermiyor değilim özellikle oylama sistemi konusunda. Ben de jüri oylarının çok sağlıklı verildiğini düşünmüyorum şahsen. Big 5 ülkelerinin direkt finalde yarışıyor olması konusunda EBU'da da bir rahatsızlık olmalı ki, 2015'ten bu yana bu ülkeleri yarışmıyor olsalar da yarı finallere dahil edip, yayınlamaya başladılar bir şekilde. Eurovision'a en büyük katılım payını ödeyen bu ülkelerin direkt finalde yarışmak istemesi elbette çok doğal. Bülend Özveren bir röportajında 2004'teki yarışmada yarı final düzenleneceği söz konusu olduğunda dönemin 4 ülkesinin bu kararı tek başına, konuyu EBU'nun danışma kuruluna getirmeden kendi aralarında aldıklarını ve direkt finalde yarışacaklarını duyurduklarını söylemişti. Ne kadar doğru, bilemem.

  • Beğendim 3
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bülend Özveren bir röportajında 2004'teki yarışmada yarı final düzenleneceği söz konusu olduğunda dönemin 4 ülkesinin bu kararı tek başına, konuyu EBU'nun danışma kuruluna getirmeden kendi aralarında aldıklarını ve direkt finalde yarışacaklarını duyurduklarını söylemişti. Ne kadar doğru, bilemem.

 

Büyük ihtimalle öyle değildir bu. Yarıfinallerden önceki dönemde, yani bir önceki yarışmanın en sonda yer alan ülkelerinin ertesi yıl men edildiği zamanlarda, referans grubu bu sistemin dışında tutuluyordu. 1997'de gelmişti bu kural hislerimde. Bu arada referans ülkesi olmak İtalya'ya çekilmeden önce verilmiş bir haktı.

  • Beğendim 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

bir önceki yarışmanın en sonda yer alan ülkelerinin ertesi yıl men edildiği zamanlarda, referans grubu bu sistemin dışında tutuluyordu

 

Merak edip baktım buna, en azından 1996'da yapılan ön elemede tutulmuyormuş dışında.

  • Beğendim 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Tam anlamıyla referans ülkelerinin bu uygulamanın dışında tutulması söz konusu değilmiş 1997'de getirilen kuralla. Tüm ülkeler için, son 4 yıl içinde aldıkları başarı oranına göre withdraw edilip edilmeyecekleri şeklinde değişmiş uygulama. Referans grubu ülkelerine özel bir uygulama değilmiş sadece yani.

  • Beğendim 2
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

×
×
  • Yeni Oluştur...