İçeriğe atla

The Voice of Eurovision Time Kuralları


Uğur

Pinlenen İletiler

THE VOICE OF EUROVISION TIME KURALLARI

 

1) Başvurular: Yarışmada yarışmacı olmak isteyen üyeler ''Başvurular'' kısmında başvurularını yaparlar. Yarışma kuralları gereği alınan ilk 8 başvuru kabul edilecektir. Yarışmada maksimum 8 aday yarışabilir. Yarışmaya başvuracak adaylar gerektiği takdirde bir haftada 2 performans kaydı gönderebilecek ve yarışma yöneticileriyle sürekli iletişim halinde kalabilecek adaylar olmalıdır. Başvurularınızı bu statülere göre yapmanız gerekmektedir.

 

2) Performanslar: Başvuruları kabul edilen üyeler istedikleri tarzda ve dilde performans kayıtlarını her hafta Soundcloud sitesinde kendi açtıkları hesaba yükleyecekler ve ''Performanslar'' kısmında başlık açarak duyuracaklardır. Karaoke kayıtları stüdyo kalitesine yakın olmalı, ses ve müzik net duyulacak şekilde olmalı, çok düşük kalitede olmamalıdır.Kayıtlar en az 2,5 ve en fazla 5,5 dakika olmalıdır. Bir kaç şarkıyı mix halinde söylemek yasaktır. Her hafta için sadece 1 şarkı seçip söyleme hakkınız vardır.

 

3) Diskalifiye: Adaylar yüksek kaliteye yakın ya da yüksek kalitede kaydedilmiş performans kayıtlarını belirtilen tarihler içinde kaydetmelidirler. Kayıtlarını belirtilen tarihler içinde kaydetmeyen adaylar yarışmadan diskalifiye edilirler. Yarışma yöneticilerinin yarışma kurallarına uymayan adayları diskalifiye etme hakkı vardır.

 

4) Jüriler: Yarışmada 2 jüri olacaktır. Başvurusu kabul edilen 8 aday, yarışmacısı olmak istedikleri jüriyi kendileri seçeceklerdir. Buna göre 4'er 4'er eşleştirilecek 2 yarışma grubu oluşturulacaktır. Her jüri kendi yarışmacısından sorumludur. Adaylar, yarışmacısı olmak istedikleri jüriye siteden özel mesaj göndereceklerdir. Alınan başvurular incelenerek adaylar yarışma yöneticilerin onayıyla 4'erli 2 ayrı gruba ayrılacaklardır.

 

5) 1. AŞAMA; Halk Oylaması: Tüm performans kayıtları tamamlandıktan sonra haftalık oylamaya geçilecektir. Bu oylamaya tüm site üyeleri katılabilecektir. Bu durumda her site üyesinin 5 puan hakkı vardır. Üyeler, en az 2 kişiye dağıtmak koşulu ile 5 puanlarını istedikleri miktarda istedikleri yarışmacıya verebileceklerdir. Üyeler, 5 puanının tamamını da tek bir yarışmacı için kullanamazlar. Üyeler puanlarını en az 2 yarışmacıya dağıtmak zorundadır. Dağıtımda eşitlik olmak zorunda değildir. Örnek olarak, bir üye dağıtmak zorunda olduğu 5 puanı istediği gruptan istediği adaya dağıtabilecektir.

 

6) 2. AŞAMA; Jüri Koruması: Her hafta 2 jüri kendi gruplarından bir yarışmacıyı koruma altına alacaktır. Koruma altına alınan 2 grup başına 2 yarışmacı, koruma altına alındıkları hafta için oylamada sonuncu olsalar bile elenmeyeceklerdir. Jüri koruması, yarışmada son 2 yarışmacı kalana kadar geçerlidir. Son hafta yapılacak oylamada jüri koruma hakkını kullanamayacaktır.

 

7) 3. AŞAMA; Düello: Her hafta halk oylamasında iki grupta sonuncu olan adaylar düelloya kalacaklardır. Düelloya kalan 2 aday, 2 jürinin ortak kararıyla seçilecek bir şarkıyı seslendireceklerdir. Bu nedenle bazı yarışmacılar 1 haftada 2 kayıt göndermek zorunda kalacaklardır.

 

8) 4. AŞAMA; Düello Oylaması: Düelloya kalan 2 aday arasında sonuçları üyelere gözükmeyecek şekilde açılacak bir anketle oylama yapılacaktır. Ankette diğer yarışmacıya göre düşük oy alan aday, yarışmadan elenir. İlk haftadan itibatren elemeler başlayacaktır. Düello oylaması 1. ve 2. özel durumda belirtilen durumlara kadar devam edecektir. Yarışmada gruplar dağıldığında düello oylaması yapılmayacaktır.

 

Oylama Plan Örneği:

 

İlk 4 Hafta - Jüri Koruması (Her gruptan 1 adayı koruma altına alma) + Halk Oylaması (5 puan dağıtma) + Düello Oylaması (Sonuçları gizli anket)

5. 6. ve 7. Hafta - Jüri Koruması (Gruplara bakılmaksızın toplamda 1 adayı ortak kararla koruma altına alma) + Halk Oylaması (5 puan dağıtma)

8. (Son) Hafta - Halk Oylaması (Sonuçları gizli anket)

 

(12. maddede verilen 3. özel duruma göre, grubunda 2 yarışmacı kalan jüri koruma oylaması yapamayacakken, diğer grubun jürisi koruma oylamasına devam edecektir.)

 

8) Halk Oylaması İçin Süre Tanımı: Her hafta için start Perşembe günü verilecektir. Perşembe günününden Cumartesi günü akşam saat 20:00'ye kadar tüm yarışmacılar kayıtlarını ''Performanslar'' kısmında başlık açarak duyurmuş olmalıdır. Cumartesi akşamı saat 20:00'den sonra oylama başlayacaktır. Oylamalar Cumartesi gecesinden Pazar günü akşam saat 20.00'ye kadar sürecektir.

 

9) Düello Oylaması İçin Süre Tanımı: Pazar günü akşam saat 20:00'den sonra sadece düelloya kalmış adayların isimleri açıklanacak ve düello oylaması aşamasına geçilecektir. Bu aşamada halk oylaması sonuçları açıklanmayacaktır. Pazar akşam saatlerinden, Salı akşam saat 20:00'ye kadar düelloya kalan 2 aday performanslarını açıklamış olmalıdır. Salı akşam saat 20:00'den, Çarşamba akşam 22:00'ye kadar düello oylaması için açılan anket tamamlanmış olacaktır. Çarşamba akşam saat 22:00'de anket kapatılacak ve hemen ardından tüm haftanın genel sonuçlarıyla birlikte elenen yarışmacı duyurulacaktır.

 

Haftalık Süre Plan Örneği:

 

Perşembe - Yarışmacılar kayıtlarını açıklamaya başlarlar.

Cumartesi Akşam, Saat 20:00 - Tüm performanslar açıklanmış olur.

 

Cumartesi Akşam - Oylamalar başlar.

Pazar Akşam, Saat 20:00 - Oylamalar tamamlanır.

 

Pazar Akşam - Düelloya kalan adaylar ve düelloda seslendirecekleri şarkı jüri tarafından açıklanır. Adaylar kayıtlarını açıklamaya başlarlar.

Salı Akşam, Saat 20:00 - 2 aday da düello için seslendirdikleri şarkıyı açıklamış olur.

Salı Akşam - Düello için 2 aday arasında anket oylaması başlar.

Çarşamba Akşam, Saat 22:00 - Düello anketi kapanır ve tüm haftanın genel sonuçlarıyla birlikte elenen yarışmacı duyurulur.

 

10) ÖZEL DURUM 1; Jüri Korumasının Kalkması ve 2. Çeşit Jüri Koruması: Gruplarına bakılmaksızın, 8 adaydan 4'ü yarışmadan elendiği zaman, jürinin koruma oylaması kalkacaktır. Bu aşamadan sonra, kalan 4 aday için jüri oylama yapacaktır. Bu aşamada gruplar kalkacaktır. 2 jüri, 4 adaydan birini ortak kararla koruma altına alacaktır. Bu özel durum yarışmada son 2 aday kalana kadar devam edecektir.

 

11) ÖZEL DURUM 2; Aynı Gruptan Fazla Sayıda Yarışmacının Elenmesi: Yarışma ilerledikçe aynı gruptan fazla sayıda yarışmacı elendiği takdirde gruplar kaldırılacak ve 1. özel durumda bahsedilen jüri koruması, halk oylamasına ilaven geçerli olacaktır.

 

12) ÖZEL DURUM 3; Gruplarda Eşit Sayıda Adayın Kalmaması: Yarışmada grup başına eşit sayıda yarışmacı kalmaz ise, grubunda 2 yarışmacı kalmış olan jüri koruma oylaması yapamayacaktır. Diğer grubun jürisi koruma oylamasına devam edebilecektir.

 

13) Yarışmaya katılacak tüm üyeler bu kuralları kabul etmiş sayılır. Site yönetimi kuralları değiştirme hakkını saklı tutar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yalnız okuyayım derken öldüm bittim resmen..... haa şimdi boyle oluyor ama boyle ...e ya boyle olmazsa ? o zaman boyle olur.... bi an durdu beynim

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Anlamadığınız bir nokta olursa bu başlık altında sorabilirsiniz.

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.
/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Yalnız okuyayım derken öldüm bittim resmen..... haa şimdi boyle oluyor ama boyle ...e ya boyle olmazsa ? o zaman boyle olur.... bi an durdu beynim

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.

 

Idol'ün yapısı biraz daha alışılmıştı. Gerçek The Voice formatından esinlenip daha oyunlu bir şey hazırlayalım dedik ama merak etmene gerek yok ilk haftadan sonra anlamadığın hiçbir şey kalmaz

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.
/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...