İçeriğe atla

yabancı belgesel Bir Katilin İfadeleri: Ted Bundy


Cem

Pinlenen İletiler

BİR KATİLİN İFADELERİ: TED BUNDY
Netflix dizisi

 

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.

 

Tür: Suç

Bölüm Sayısı: 4

Süre: 45 - 65 dk.

Program Yaratıcısı: Joe Berlinger
Platform: Netflix
 

KONU

 

Bir Katilin İfadeleri: Ted Bundy, 24 Ocak 2019'da, Ted Bundy'nin idamının 30. yıldönümünde Netflix'te gösterime giren bir Amerikan belgeselidir. Joe Berlinger tarafından oluşturulan ve yönetilen 60 dakikalık dört bölüm, seri katil Ted Bundy'nin 100 saatlik görüşmeleri ve arşiv görüntülerinin yanı sıra ailesi, arkadaşları, hayatta kalan kurbanları, davasında çalışan kişiler ve kolluk kuvvetleri ile yapılan görüşmelerden oluşturuldu. Seri, Bundy'nin yaşamını, suçlarını, tutuklanmalarını, kaçışlarını ve ölümünü ayrıntılı olarak izliyor. Dizide arşiv görüntüleri, polis kanıtları, kişisel fotoğraflar ve Stephen Michaud'un 1980 ölüm sırası röportajları var. Bundy davasıyla ilgili insanlar arasında hayatta kalan kurbanlar, tanıklar, ailesi ve eski dostları ile birlikte memurlar, yetkililer ve gazeteciler yer alıyor. [Wikipedia]

 

 

TED BUNDY

 

ted-bundy-8808139_x_2488_o.jpg

 

Doğum Tarihi ve Yeri: 24 Kasım 1946, :UnitedStatesofAmerica:  Vermont, ABD

Büyüdüğü Yer: :UnitedStatesofAmerica: Seattle, Washington
Öldüğü Tarih ve Yer: 24 Ocak 1989, :UnitedStatesofAmerica: Florida Eyalet Hapishanesi, Florida, ABD (İdam, elektrikli sandalye)

İtiraf: 22 Ocak 1989 (İdamından 2 gün önce)

İlişkili olduğu düşünülen cinayet sayısı: 30

Cinayet yerleri: :UnitedStatesofAmerica: Büyük çoğunluğu Washington eyaleti olmak üzere Florida, Colorado, Idaho, Oregon, Utah

Cinayet yöntemleri: Boğma, tecavüz (hem canlı iken hem de ölü bedenler ile), güçlü darbe

Eğitim: Psikoloji (lisans, bitirmiş), Hukuk (lisans eğitimi sırasında cinayetten tutuklandı)

Psikolojik tanı: Belirsiz (bazı pskiyatristler bipolar bazıları kişilik bölünmesi bazısı ise asosyal kişilik bozukluğu gibi teşhisler koysa da hiçbir teşhis baskın değildi)

Eşi: Carole Ann Boone (Florida'da görülen bir dava sırasında Ted, mahkeme salonunda evlilik teklifi etmiştir ve Ted'in kesinlikle masum olduğuna inanan Carole ise yine mahkeme salonunda bu teklifi kabul etmiştir.) (Ted idam edildikten sonra eşi Carole, ismini değiştirmiş ve 70 yaşında (2012'de) kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiştir.)

Çocuğu: Rose Bundy (Ted idam koğuşunda infazını beklerken bir ziyaretçi görüşmesi sırasında bazı gardiyanların insiyatifi sonucu eşi ilişkiye girmiş ve hamile kalmıştır.) (Rose'un şu anda 38 yaşında olduğu ve farklı bir isimle yaşadığı tahmin ediliyor.)

 

CemPuan: 9 / 10

IMDB: 7.8 / 10

 

  • Beğendim 1
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...