İçeriğe atla

AsiavisionTime Song Contest (ATSC) Kuralları


Pinlenen İletiler

1) Yarışmanın tam adı ''Asiavision Time Song Contest'' olup, kısaltılmış hali ''ATSC''dir.

 

 

2) Yarışmanın kurallarını ''Asiavision Time Yayın Birliği'' (kısaca 'ATYB'') adı verilen birlik üyeleri belirler. Birlik üyeleri site kurucularindan ve bu kurucularin gorevlendirdigi uyelerden oluşur. 

 

3) Yarışmada katılımcı olmak isteyen bir kişi -Türkiye hariç- Asya kıtasında yer alan bir ülkeyi seçer ve yarisma yoneticisine siteden ozel mesaj yollayarak başvurur. Başvuru yarışma yöneticisi tarafından incelenir ve karar kendisine bildirilir.

 

4) Birliğe ülke alımlarında yapılacak oylamada oy birliği şarttır. ATYB eğer bir ülkeyi yarışma dışı bırakmak isteyecekse yine oy birliği aranacaktır.

 

5) Bir üye ancak 1 ülkeyi seçebilir. Birden fazla ülke seçtiği saptanan kişiler yarışmadan ve siteden uzaklaştırılır.

 

6) ATYB istediği üyenin ülkesini elinden alma ya da istediği üyeye istediği ülkeyi verme hakkına sahiptir. ATYB konuyla ilgili aciklama yapip yapmama hakkini sakli tutar.

 

7) Şarkılar belirlenen tarihlerde açıklanır ve belirlenen tarihlerde oylar toplanıp sonuçlar duyurulur. Tarihlerde özel nedenlerden dolayı aksamalar olabilir. Tarihlere uymayıp geç kalan katılımcılar o yarışma için diskalifiye edilir. 2 (iki) yarışma üst üste oy vermekte veya şarkı göndermekte geç kaldığı takdirde ülkesi yarışmadan düşürülür ve seçilebilecek ülkeler kapsamına alınır.

 

 

9) Ulkeler yarisma finalinde yarisacagi sarkinin tam versiyonunu ulusal final konusunda paylasmak zorundadir

 

10) Devam eden yarisma icinde sarki degisimleri sadece sarki aciklandiktan sonraki 24 saatlik zaman dilimi icinde yapilabilecektir. Ilk 24 saat sonrasi sarki degisimlerine izin verilmeyecektir. Katilimci ulkelerin devam eden yarisma icinde sadece 1 (bir) kere sarki degistirme haklari vardir ve bu durum ilk 24 saat ile sinirlidir. Duzenlenen ulusal finallerin iptali de ilk 24 saat ile sinirlandirilacaktir. Ulusal final basladiktan 24 saat sonra ulusal final iptal edilemeyecek ve ulusal final sisteminde degisiklige gidilemeyecektir.

 

11) Turkvision Şarkı Yarışması'nda resmen yarışmış şarkıcılar sadece 2 (iki) defa yarışabilir. Bu kurala düetler de dahildir. 

 

12) Reklam ve Promosyonlar bolumunde bir sonraki yarisma yarismayi dusundugunuz sarkiyi hicbir sekilde paylasamazsiniz. Devam eden ulusal finaller donemi icinde bir sonraki yarisma icin temsilci adi aciklamak da yasaktir. Devam eden yarismanin oylamalari baslamadan, bir sonraki yarisma icin temsilci adi aciklanamaz. Ulusal final duzenleyen ulkeler ulusal finalinde yer alacak sarkilari Reklam ve Promosyonlar bolumunde acik ya da gizli olarak paylasamaz. Yalnizca ulusal finallerde yarisacak sarkicilarin isimleri aciklanabilir. Bu isimlerin aciklanacagi zaman devam eden yarismanin oylamasi baslamis olmalidir. 

 

13) Katılımcılar şarkılarını ''Ulusal Finaller'' adlı başlıkta kendi ülkelerinin konusunda duyuracaktır.

 

14) Bir sanatçı/grup (hangi ülke adına olursa olsun) yarışmada ancak 3 kere yarışabilir. Bu kurala düetler de dahildir.

 

15) Oylamalar icin hazirlanacak recap videolarinda ulkelerin video kliplerinin hangi 30 (otuz) saniyelik kisminin yer alacagini ulusal final basliklarinizda -sarkinizi acikladiginizda- belirtmelisiniz. Recap suresini basliginda belirtemeyen ulkelerin performanslari 1:00 ' dan itibaren alınacaktır.

 

16) Katılımcılar ancak 10 yarışmada 1 kez ülkelerini değiştirebilirler. Ülke değişimi yapmak isteyen üye ATYB'ye başvurmalıdır. Başvurusu kabul edilen üyeye karar bildirilir.

 

17)  Yarışmayı kazanan ülke ertesi yarışmada ev sahipliği yapar ve yarışmanın düzenleneceği şehre, logoya ve sunucularına kendisi karar verir ve bu seçimlerini ATYB kurucu üyelerine sunarlar. ATYB'nin verdiği onayla bir sonraki yarışmayı kazanan ülke sahibi düzenleyebilir.

 

18) ATYB kurucu ulkeleri, katilmadiklari yarismalarda oy kullanabilme hakkina sahiptir. Bu durum yalnizca yarismadan gecici bir sureligine ayrilan ATYB kurucu ulkeleri icin gecerlidir.

 

19) Ülkelerin seçtiği şarkılar ATYB tarafından onay almadan yarışmaya katılamaz. Bu onaylama keyfi değil, kurallara uygunluğunu denetlemek amaçlıdır.

 

20) Katılımcı ülke sayısı 20'yi aştığında yarıfinal uygulamasına geçilir. Yarıfinallerin şekline ve sayısına ATYB karar verecektir.

 

21) Katılımcı üyeler oylarını 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12 (Eurovision usulü) şeklinde, söylenen yolla kullanacaktır.

 

22) Yarışmada Turkvision Şarkı Yarışması'nda resmen yarışmış şarkılar, yarışacak şarkılar, coverları ve versiyonları yarışamaz.

 

 

23) ATYB istediği zaman yarışma kurallarında değişiklik yapma hakkını saklı tutar.

 

24) Yarışmaya katılan tüm üyeler bu kuralları kabul etmiş sayılır.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...