İçeriğe atla

2012’NiN EN iYi 5 YERLi DiZiSi


Mustafa

Pinlenen İletiler

[align=center]2012’NiN EN iYi 5 YERLi DiZiSi[/align]

 

[align=center]

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.
[/align]

 

[align=center]Çok izlenenler, birden kaldırılanlar, reyting kaybına ve politikanın hışmına uğrayanlar... Beyazcamın yerli dizileri, yıl boyunca en çok konuştuğumuz konular arasındaydı. En iyi beşini, televizyon yazarlarına sorduk[/align]

 

[align=center]Memet Güler / HaberTurk TV yazarı

 

1- ‘Karadayı’/ATV: Kenan İmirzalıoğlu ve Bergüzar Korel’in kusursuz kimyası, Çetin Tekindor ustanın oyunculuk resitali ve sesiyle hayat verdiği şiirleri, Savcı Turgut rolüyle harikalar yaratan Yurdaer Okur başta olmak üzere yan karakterlerin olağanüstü performansları ve tabii ki her bölümle izleyicisini şaşırtmayı başaran senaryosuyla ‘Karadayı’ yılın tartışmasız en iyi 5 dizisinden biri, hatta ilki.

2- ‘Kayıp Şehir’/ KANAL D: Gökçe Bahadır’ın kendine hayran bırakan performansı, ağlatırken güldüren, güldürürken düşündüren ve abartıya kaçmayan senaryosu, herbiri izleyicide ayrı tat bırakan insan portreleriyle ‘Kayıp Şehir’, yılın en iyi dizileri arasına adını yazdırmayı fazlasıyla hak ediyor.

3- ‘Huzur Sokağı’/ATV: Toplumun farklı sınıflara, farklı hayat görüşlerine sahip insanları arasındaki hassas ve de ortak noktalara dokunan, birleştirici mesajlar veren hikayesi, doğru cast seçimi ve doğru zamanlamasıyla ‘Huzur Sokağı’ da yılın en iyi ilk 5 dizisi arasında.

4- ‘İşler Güçler’/ STAR: Ekranda farklı tat arayan izleyicilerin can simidi oldu ‘İşler Güçler’. Samimiyet, yaratıcılık, az biraz fırlamalık birleşince ortaya izlemesi de yazması da keyif veren bir iş çıktı. Komedi dünyasının kazandığı Ahmet Kural, Murat Cemcir, Sadi Celil Cengiz de cabası. İşler Güçler, 2012’nin en iyi beş dizisi arasına zorlanmadan ve hak ederek girdi.

5- ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’/ TRT 1: Birol Güven imzalı ‘Zengin Kız Fakir Oğlan’, klişe hikayenin bile doğru dokunuşlarla nasıl izleyiciyi yakalayabileceğinin bu sezon ekrandaki kanıtı oldu. Güçlü rakiplerine karşı verdiği reyting mücadelesinden alnının akıyla çıkmayı başaran; Ufuk Özkan ve Hüseyin Avni Danyal’ın rollerinin hakkını fazlasıyla verdikleri dizi, listemin beşincisi.

 

Yüksel Aytuğ / Sabah yazarı

 

1- ‘Huzur Sokağı’/ATV: Büyük kanallarda yayınlanan öykü tıkanıklığına yeni soluk getirdiği ve alternatif oluşturup, tabu yıktığı için bu dizinin yıla damgasını vurduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin hızla kutuplara bölündüğü bir dönemde, insanların ‘öteki hayatlardan’ haberdar olmasını sağlamak ve hoşgörü içinde bir arada yaşamanın mümkün olduğunu kanıtlamak adına önemli bir misyon üstleniyor.

2- ‘Benim İçin Üzülme’/ATV: Etnik köken ve kültür farklılıklarının aslında ayrım değil ‘değer’ olduğunu hatırlatan, acının coğrafyasının olmadığını vurgulayan, aşkın her şeyin üstesinden gelebileceği umudunu insanlara aşılayan bir başka ‘misyon’ dizisi. Ayrıca çekim tekniği olarak bir sinema filmi titizliği gösterilmesi de sektörde dizi çıtasının yükseltilmesine katkı sağlıyor.

3- ‘İşler Güçler’/STAR: ‘Leyla ile Mecnun’ dizisinden sonra televizyondaki yerleşik komedi anlayışına önemli bir başkaldırı niteliği taşıdığına inanıyorum. Özellikle gençlerin dünyaya bakış açısını yakalaması, onların diline yakın durmasıyla fark yaratıyor. Şov dünyasına kazandırdığı yeni komedi oyuncuları da cabası.

4- ‘Muhteşem Yüzyıl’/STAR: Eğer bir dizi adından bu denli söz ettiriyor ve ‘memleket meselesi’ olarak siyasi gündemin de tepesine oturuyorsa burada bir ‘televizyonculuk başarısı’ndan söz etmek gerekir.

5- ‘Kurtlar Vadisi Pusu’/ATV: Her şeyin günübirlik tüketildiği televizyon sektöründe bir dizinin 10 yılı aşkın süredir yayınlandığı her kanalda her perşembe birinci çıkması, dünya çapında başarıdır.

 

Feray Öztürk / Milliyet CADDE TV editörü

 

1- ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’/STAR: Yeni sezona cuma günleri, çok geç saatte başlayan diziyi, tiryakileri yalnız bırakmadı. Siyasilerin ve RTÜK’ün sürekli göz hapsinde olması nedeniyle yeni sezonda içki sahneleri buzlansa da, yapımcılar rövanşı, faili meçhul cinayetlerden, gözaltında kayıplara, polis içindeki F tipi yapılanmadan KCK operasyonuna gönderme yaparak aldı. Erdal Beşikçioğlu’nun sezon sonunda biteceğini açıkladığı dizinin özellikle Akbaba’nın evinde geçen bölümü şimdiden Türk dizi tarihine geçti.

2- ‘Muhteşem Yüzyıl’/STAR: Show TV’de ekrana gelen ilk bölümden itibaren, her kesimden eleştirilse de çarşamba günlerinin en çok izlenen dizisi. Ocak 2012’den itibaren Star’da yayınlanmaya başlanan yeni sezon, reytinglerde açık kanaldan yayınlanan maçları bile geride bırakıyor. Başbakan Erdoğan’ın çıkışıyla yeniden gündeme gelen dizinin kadrosu, ünlü isimlerin katılıp ayrılmasıyla dinamizmini koruyor.

3- ‘Kayıp Şehir’/ KANAL D: Karadeniz’den İstanbul’a zorunlu göç eden Toptaş Ailesi’nin çevresinde İstanbul’un arka sokaklarında yaşanan dramları anlatan dizinin senaryosu, usta kalemlerin elinden çıkıyor. Bu nedenle çok gerçekçi. Buna oyuncuların performansları da eklenince aşk, entrika ve intikam üçgeninde sıkışan dizilerden hemen ayrılıyor. Ancak bu başarının reytinglere olumlu yansıdığını söyleyemeyiz.

4- ‘İşler Güçler’/STAR: 2010 yılında oynadıkları Selçuk Aydemir imzalı ‘Çalgı Çengi’yle tanınan Ahmet Kural ve Murat Cemcir’in yanı sıra Sadi Celil Cengiz’in rol aldığı dizi, yaz sezonu için tasarlandı. Ancak kendi filmlerini çekmek isteyen üç kafadarın maceraları büyük ilgi görünce kanal devam kararı aldı. ‘İşler Güçler’ de yayınlandığı sırada sosyal medyada büyük ilgi görüyor.

5- ‘Seksenler’/TRT 1: Birol Güven imzalı dizi, 80’li yılları büyük başarıyla ekrana yansıtıyor. Majör kanallardaki tanıtım avantajından yoksun dizi, yine de sadık izleyici kitlesine sahip. İzlerken -o yılları net hatırlayan benim gibiler- oyunculardan çok arka plandaki koltuk, sehpa, büfe, tel dolap, abajur, şekerlik gibi ayrıntılarla geçmişe dönüyor.

 

Mesut Yar / Posta yazarı

 

1- ‘İşler Güçler’/STAR: Katışıksız bir medya eleştirisi barındırdığı için. Medyanın yapamadığını yaptığı için yani...

2- ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’/STAR: Sokak muhalefetinin sesini iyi aktarıyor. Ve önce insan meselesinde çok samimi.

3- ‘Leyla ile Mecnun’/TRT 1: Unutulmaya yüz tutan mahalle dayanışmasını aktarıyor yeni kuşaklara, üstelik güldürerek.

4- ‘Arka Sokaklar’/KANAL D: Kaç tekrar yaparsa yapsın, esnafın ekranında her daim yayınlanır.

5- ‘Kurtlar Vadi Pusu’/ATV: Siyaseti kimi zaman taraflı da olsa iyi okuyor. Siyasi bir analiz dergisi tadında.

 

Sina Koloğlu / Milliyet CADDE yazarı

 

1- ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’, STAR: Televizyon tarihinin en farklı dizilerinden.

2- ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’, KANAL D: Oyunculuğu, çekimi ve senaryosuyla kalitesini sürdürüyor ve ticari anlamda da başarılı.

3- ‘Leyla ile Mecnun’, TRT 1: Genç nesilin espiri anlayışını yakalıyor. Bana pek hitap etmiyor ama bu gerçeği de görmek lazım.

4- ‘Yalan Dünya’, KANAL D: Karakterlerinin herbiri konuşuluyor, reklam dünyasının da vazgeçilmezleri arasına girdi.

5- ‘Şubat’, TRT 1: Karakterleri ve senaryosuyla ‘farklı olmanın’ cesaretini ortaya koydu.[/align]

 

Milliyet / Cadde 34

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

[align=center]Can Bal / Eurovision Time Forum Yazarı

 

1- 'Muhteşem Yüzyıl'/STAR: Çarşamba günleri televizyon başına geçersem açtığım tek dizi. O kadar eleştiriye rağmen seviyorum ben. Heyecanlı, olay bitmiyor. Kadrosu da sağlam.

2- 'Leyla ile Mecnun'/TRT 1: Pazartesileri çok edemesem de açıp açıp eski bölümlerini izlerim. Güldüren nadir dizilerden. Melis Birkan'a alışamadım bi ama o ayrı.

3- ‘Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’/STAR: Bir ara çok fena izlerdim. Son zamanlarda çok takip edemesem de severim. Kaçırdığım bölümlere mutlaka döneceğim.

4- ‘Yalan Dünya’/KANAL D: Çok takip edemesem de şu aralar Gülse Birsel'in kalemine bayılıyorum. İlk sezon ara vermeden izlemiş ve sevmiştim. Bazı karakterlere cidden bayılıyorum. İkinci sezona da bir ara başlarım artık.

5- 'Kanıt'/KANAL D: Bir ben mi izliyorum bu diziyi. Tabiki bir CSI falan değil ama o serileri çok sevdiğim için Türkiye'de de merakla izliyorum. Severim bu türü.[/align]

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...