Enes 14 Ocak, 2025 gönderildi 14 Ocak, 2025 gönderildi 10 şarkıdan 8 tanesi açıklanmış. Bir tanesinin diskalifiye olduğu söyleniyor. Şarkıların çoğu finale çıkabilecek türde ama birinci olabilcek şarkı yok tahmin edebileceğiniz gibi. en büyük favoriler Gaja (4) ve Tempo (9). Bugün yaptığım derin araştırmalar sonucu yorumlarım aşağıdaki gibidir: 1. Kuba Szmajkowski - Pray hoş ama beğenmedim 2. Marien - Can't Hide fena değil. youtube yorumları kızı ağlatacak cinsten. 3. Daria Marx - Let It Burn bu henüz açıklanmayan şarkı. 4. Justyna Steczkowska - Gaja queen. adaylar arasında en ünlü isim, taa ben etsc’de polonyayken bile bu kadın çok ünlüydü yıllarca the voice’ta da jürilik yaptı. geçen sene uğradığı haksızlıktan sonra (the tower’ı çok sevsem de haksızlıktı) aynı albümden benzer bi şarkıyla gelmiş. çoğu kişinin favorisi. geçen seneki şarkısı kadar iyi olmadığını söyleyen de çok var. bu sefer seçileceğini düşünüyorum favorilerimden olacaktır. 5. Dominik Dudek - Hold The Light güzel bir sılov şarkı. adam the voice 2022 birincisi sesi çok güzel ama şarkı biraz sıkıcı, esc’de almanyanın seçtiği şarkılara benziyor. seçilirse finale çıkar ama daha fazlası için 2008 çek cumhuriyeti seviyesinde bir revamp gerekiyor. 6. Sw@da x Niczos - Lusterka çooook beğendim ama şarkı Belarus sınırından Podlakça diye polonyalıların bile hiç duymadığı ve anlamadığı bir azınlık dilindeymiş. lehçe neyimize yetmiyor diyen veya şarkıyı rusça veya ukraynaca zannedip tepki gösteren çok var. ayrıca şarkının tarzı phonk bu da akla direkttt rusyayı getiriyor. bunu seçersek bizi rus sanacaklar diye anx geçiren oldukça polonyalı yorumu gördüm. seçileceğini sanmıyorum. 7. Tynsky - Miracle aşırı kötü. Romanya 2023 vibes. adam da romanya 2023’teki çocuğa benziyo 8. Sonia Maselik - Rumours tam bir klasik polonya esc şarkısı. ben çok sevdim o yüzden. 9. Chrust - Tempo Justyna - Gaja’yı desteklemeyen bu şarkıyı destekliyor. bir diğer favori. Ukrayna tarzı bir şarkı, hatta şarkıcı “go_a shum’a çok benziyor” diyen bir yorumu favlamış. herhalde iltifat olarak algıladı. avrupa bizden böyle şarkılar bekliyor diyen çok var. tarz olarak evet çok hoş ama şarkıda bir şeyler eksik kalmış gibi. asla bir shum değil ama revamp falan güzel bi şey çıkabilir. pali sie bir masterpiece’miş gibi onunla karşılaştırıp o bile finale çıkamadı bu hiç çıkamaz diyen de çok. Genel olarak TVP’ye kimin babası en çok parayı yedirirse o seçilecek zaten gibi bir algı mevcut. bu sene de Luna gibi bir iş adamının kızı yarışmıyorsa Justyna seçilir bence. seçilirse iyi bir derece yapacağını düşünüyorum. 1
Mete 14 Ocak, 2025 gönderildi 14 Ocak, 2025 gönderildi Daria Marxx Paranoiayı söyleyen kadınn. 2022 deki. 1 1
Enes 15 Ocak, 2025 gönderildi 15 Ocak, 2025 gönderildi Benim kişisel favorim Lusterka ama oylama %100 televote olcağı için herkes kazanan zaten belli diye yorumlar atıyor Justyna’yı kastederek. Justyna fanları şu an diğer şarkılara kötü yorumlar atmakla meşgul Diskalifiye olan kızın yerine Janusz Radek diye ünlü bir adam çıkıcakmış, ünlü kontenjanından gelecek oyları bölebilir. Tabi canlı performansa göre belli olur çoğu şey. Burda da Elvana/Zjerm gibi ünlü vs no name favoriler bi durum söz konusu yani anlayacağınız ama burda 2şer tane Elvana ve Zjerm var. İkinci Elvana şarkı henüz açıklanmadı Zjerm şarkılar: Justyna’nın favori gösterilen aday şarkısı. 1
Hakan 15 Şubat, 2025 gönderildi 15 Şubat, 2025 gönderildi 30 yıl sonra dönmek sanırım bir rekor olsa gerek. Yaşına rağmen sahnede bir saniye durmuyor. Helal olsun diyorum teyzeme. Şarkısı da güzel bence. Gecen senekinden bir tık geride ama olsun.
Enes 15 Şubat, 2025 gönderildi 15 Şubat, 2025 gönderildi geçen seneki şarkısıyla hiçbir alakası olmayan aşırı iyi winner potansiyelli bi şarkı. Ochman’ın şarkısına bile 200 farklı efekt basan tvp bu şarkıya neler yapcak merak içinde beklemekteyim 1
Uğur 15 Şubat, 2025 gönderildi Yazar 15 Şubat, 2025 gönderildi Lusterka'yı fena harcadılar, yazık oldu Seçilen milf teyzeyle ancak finale kalabilirler, ötesi olmaz.
Uğur 14 Mayıs, 2025 gönderildi Yazar 14 Mayıs, 2025 gönderildi Bu kadar fan desteğine rağmen elenmesini bekliyodum son dakikaya kadar. Çok tatsız bir perfomans, finalde 2 dakika boyunca anırma duymak istemiyorum.
Uğur 18 Mayıs, 2025 gönderildi Yazar 18 Mayıs, 2025 gönderildi Halktan iyi oy almış gerçekten, helal olsun. Polonya diasporası çok iyi çalışmış. İlk 15'te olmayı hak etmedi bana göre.
Enes 18 Mayıs, 2025 gönderildi 18 Mayıs, 2025 gönderildi bir ülke hiçbir zaman mı jürinin ilk 10’unda hatta 15’inde bile olamaz ayıp olmasın diye puan verir insan en azından sadece en jürilik şarkı attıkları 2022’de jüride 14. olmuşlar o sene bile ukrayna faktörüne rağmen telede 9.’lar bunun dışında jüriyle tele bu kadar uçurum olan başka ülke yoktur. polonyaya 2014’ten beri can bonomo muamelesi uygulanıyor istisnasız her sene!!! 2014’te tele 5.’si jüride sondan 4. 2015’te telede 15. jüride 2 puanla sonuncu What color is your life (2016) telede 3. 7 (yedi) puan vermiş jüri sondan ikinci yani (jüriye kalsa sf 15.si nq olcakmış) 2018 ve 2019’da aslında finalde ama jüri nq yapıyo. Blanka telede 8. jüride sondan 3. (ki bence ikisinde de 1. olmalıydı) Polonyalılar haklı olarak Justyna’ya da jürinin 17 puan vermesine çok bozulmuş ve çekilmeliyiz diyorlar ve bence de çekilmeliler
Uğur 19 Mayıs, 2025 gönderildi Yazar 19 Mayıs, 2025 gönderildi Yolladıkları en jürilik şarkı "Color of Your Life"tı, o da diğerlerine nazaran en düşük jüri oyunu aldı
Hakan 23 Mayıs, 2025 gönderildi 23 Mayıs, 2025 gönderildi Recap kısmında bilerek şarkı söylemeyip uçtuğu kısmı koydurmuş herhalde ondan jüri puan vermedi diyeceğim ama sanmıyorum. Jürinin polonya alerjisi var ondan sanırım. Neyse ki halktan almış da iyice batmadı :D
Pinlenen İletiler
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın
Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor
Hesap oluştur
Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.
Hesap OluşturGiriş yap
Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.
Giriş Yap