İçeriğe atla

Pinlenen İletiler

Oluşturuldu:

atiye_afis.jpg

ATİYE

Bir Netflix dizisi.

Şengül Boybaş'ın “Dünyanın Uyanışı” adlı kitaptan esinlenerek hazırlanan dizi, genç ve güzel bir ressam olan Atiye adındaki bir kadının mistik hikayesini konu ediyor. Ailesi ve sevgilisi Ozan ile mutllu bir yaşamı olan Atiye'nin hayatı, bir gün dünyanın en eski tapınağı olan Göbeklitepe’ye gerçekleştirdiği ziyaretle bambaşka bir hal alır. Atiye'nin bölgede yaptığı gezi sırdasında, Erhan adındaki bir arkeolog, Atiye ile Göbeklitepe arasında mistik bir bağlantı olduğuna dair bir sembol keşfeder. Bu gizeml olayın peşine düşmeye karar veren Atiye, kendisine bambaşka bir kapı açan bu antik tapınakta geçmişini aramaya başlar. Atiye, geçmişin kapılarını araladıkça, geçmişle geleceği, gerçek ile ruhani arasındaki her şeyi sorgulamaya başlar.

atiye1.jpgatiye2.jpg

Oyuncular: Beren Saat, Mehmet Günsür, Melisa Şenolsun, Metin Akdülger, Meral Çetinkaya, Başak Köklükaya, Cezmi Baskın, Civan Canova

Sezon Sayısı: 3 
Bölüm Sayısı: 24 
İlk yayınlanma zamanı: 27 Aralık 2019

Son yayınlanma zamanı: 17 Haziran 2021
Çekim yeri: İstanbul/Şanlıurfa, Türkiye
Bölüm Süreleri: 40-50 dk.

zuhre.png

FRAGMAN

IMDB Puanı: 7.1

• Beğendim 1
  • Teşekkürler 1
gönderildi

Muhteşem bir dizi ilk sezonu ilk günden bitirmiştim 

ikinci sezon bekleniyor 

• Beğendim 1
gönderildi

Ben de çok beğendim diziyi. Almanlar'ın ''Dark'' dizisine benzediğini söyleyenler olmuş, o diziyi izlemediğim için bir fikrim yok.

• Beğendim 1
gönderildi

ben senaryoyu hiç beğendim. sadece finalde güzel bir yere bağlıyorlar gibi geldi o yüzden ikinci sezona şans vereceğim

• Beğendim 1
gönderildi
Fabien, 11 dakika önce yazdı:

ben senaryoyu hiç beğendim.

Beğenmedim mi demek istedin? :nasil:

• Beğendim 1
gönderildi

Ben beğendim ama 8 bölüm boyunca her şeyin aşırı gizli kalması olmamış. Erhan'ın babası ne bulmuş Atiye ne gördü en ufak bir bilgi yok. 2.sezon izlensin diye iyi kasmışlar. Başardılar mı başardılar :D 2.sezonu da izlerim

• Beğendim 2
gönderildi
Uğur, 15.01.2020 - 22:55 yazdı:

Almanlar'ın ''Dark'' dizisine benzediğini söyleyenler olmuş,

her yeni çıkan diziyi Dark'a benzetmeye iyi alıştılar he :h 

• Beğendim 1
gönderildi

The OA'ya da benziyormuş herhalde.

gönderildi
Uğur, 20.01.2020 - 22:52 yazdı:

The OA'ya da benziyormuş herhalde.

aynen The OA'ya çok benziyo :evet: 

• Beğendim 1
  • 6 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
gönderildi

Ben 2. sezonu da çok beğendim. Çok saçma kısımlar da vardı tabi şöyle bırakıyorum:

Herkes her yere çok çabuk ulaşıyodu. Bu büyük saçmalıktı bence. Ozan'ın annesi, Ozan öldükten sonra Atiye'yi bulmaya Göbeklitepe'ye resmen ışınlandı :h Atiye de beş parasız bir şekilde tüm İstanbul'u 50 kere talan etti :h  

Atiye ile Erhan en son sahnede buluştuklarında Atiye, insanlığı kurtarmak amacıyla Erhan'ın olduğu evrene gitmedi, peki neden Erhan Atiyeyle gitmiyo :h 

Ayrıca yeni evrende yeni Erhan öldürüldü, öldükten sonra eski evrendeki hali olarak canlandı ve Atiye'yi bulmaya gitti. Buralar da baya karmaşıktı. Kim öldü kim kaldı, kim hangi evrende? Bu geçişler neye göre oluyo? Asla oturmamış bunlar. Ha zaten bu türün yabancı örnekleri de böyle karmakarışık. Diziyi ilgi çekici yapan da bu zaten. 

Son olarak eski Ozan'ın bazı planları var gibi duruyo, bu da yeni sezonun da geleceğini gösteriyo hissim. Bekliyorum merakla :icimgecmis:  

• Beğendim 1
gönderildi

Ben 2. sezonu çok karmasık buldum ya beynim mikildi resmen olayları anlamaya çalışana kadar 

• Beğendim 2

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
  • Yeni Oluştur...