İçeriğe atla

Sezon 7


Chatigo

Pinlenen İletiler

Çok tırtaroz buldum ben bölümü. Resmen izleyiciyi gaza getirme üzerine oynuyorlar artık. Tyrion, Melisandre ve Davos gibi muhteşem karakterlerden tek kelime duymadık ama Jon, Danearys ve Arya gibi ergenusların kırinci sahnelerini izleyip durduk. İlk sahne inanılmaz gereksizdi. Biz intikam sahnemizi geçen sene izlemiştik zaten. Üstelik o çok daha etkileyici bir intikamdı. Arya, Frey kıyafetleri içerisinde babasının kıyafetlerini giymiş çocuk gibi duruyordu zaten. O kızı bir suikastçı olarak yiyebilen bir izleyici varsa helal olsun. Geçen sene izlediğimiz bir başka sahne ise Lyanna Mormon'un atarıydı. Geçen sene sevmiştim ben bu kızın sahnelerini ama Jon'a her itiraz olduğunda bu kız mı kalkıp bik bik ötecek. Koskoca King in the North savunamıyor mu kendisini?

 

Sansa kısmen enteresan bir karakter haline gelmeye başlıyor. Umarım karakteri bir ayak bağına döndürmezler. Jon gayet başarısız bir lider çünkü. Ayrıca Jon, Ned'in yaptığı hataları yapıp duruyor ama ne hikmetse hep sıyrılıyor işin içinden. Benim tanıdığım ve seyretmekten hoşlandığım GoT dünyası bu değil maalesef.

 

Daenerys ölse de kurtulsak. Dizide hiçbir özelliği olmadan yükselen tek karakter resmen. İyi bir savaşçı mı? Hayır. İyi bir yönetici mi? Hayır. Özelliği ne? Soylu bir aileden gelmesi. BSG lütfen Dany'ciğim, Brienne'in tırnağı etmezsin.

 

Sandor'un karakter gelişiminden memnunum ama din konusunda bu kadar şüpheli birisinin ateşte bir şeyler görmesi 5 saniyeden daha uzun sürmeliydi. Bunu bütün sezona yaymaları gerekirdi. "Nihat Hatipoğlu'nun programında Müslüman olan yabancı gelin." tadında bir şeydi o sahne resmen.

 

Sam ve Cersei sahneleri bölümün elle tutulabilir nadir sahneleriydi sanırım. Ters köşeleriyle ağzımızı açık bırakan dizi, tahmin edilebilir bir diziye dönüşüyor gittikçe. Genel izleyiciye hitap edebilmek için de klasik güzel(iyi)/çirkin(kötü) savaşına döndürüyorlar diziyi. Öne çıkardıkları karakterler (Jon, Dany vs.) izleyicinin sevdiği güzel karakterler. Kötü karakter Cersei ise gittikçe çirkinleşiyor. Umarım ben yanılıyorumdur ve bu diziyi böyle harcamazlar.

 

 

 

Bölüme puanım: 3/10

 

6. sezon 8. bölümden sonraki en kötü bölüm bu sanırım şu ana kadar yayımlananlar arasında.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra...

ne yapayım açmamışsın diğer bölümleri. bugün 4. bölüm yayınlacak yarın izlicem zaten günü gününe takip ediyorum.

 

bu sezon hakkında genel fikrim; çok tutuk ilerliyor beklentimin çok altında. ayrıca son bölümde arya'ya yer vermemelerine aşırı gıcık oldum. bu kdr.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

4. bölüm sızdı biliyorsun. İzleyenler en iyi GoT bölümlerinden diyorlar ama göreceğiz. Sezonun en yüksek bütçeli bölümüymüş sanırım. Ben de çok sevmiyorum sezonun gidişatını.

 

 

Ayrıca sen de açabilirsin istiyorsan diğer bölümler için konu. Çok ilgi olmadığı için açmadım ben 2 ve 3'ü.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...