İçeriğe atla

Sezon 1 - Bölüm 9: Baelor


Chatigo

Pinlenen İletiler

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.

 

 

 

 

Bölüm özeti;

 

"Baelor", HBO kanalının yayınladığı fantezi türündeki Game of Thrones dizisinin ilk sezonunun dokuzuncu bölümüdür. 12 Haziran 2011'de yayınlandı. David Benioff ve D. B. Weiss tarafından senaryolaştırıldı ve Alan Taylor tarafından çekildi.

Bölümün konusu Eddard Stark'ın tutuklanmasından sonra yargılanmasını ve kızlarının güvenliği için hayati bir karar vermesini işler. Karısı Catelyn, Lord Walder Frey'e ait olan yerleşkeyi oğlu Robb'un Lannisterlara karşı kullanması için izin ister. Jon Snow, Üstat Aemon ile ilgili bir sır öğrenirken Daenerys ise kocası Khal Drogo'yu kurtarmak için Qotho'ya ve Dothraki geleneklerine karşı çıkar. Bölüm jeneriğinde Frey hanesinin yerleşkesi İkizler eklenmiştir.

Bölüm, önceki haftaki bölümle yaklaşık aynı sayıda izleyici oranı yakalamıştır. Olumlu eleştiriler alarak kimilerine göre sezonun en iyi bölümü olarak adlandırılmıştır. Bölüm Emmy Ödülleri'ne Drama Dizilerinde En İyi Yazarlık Emmy Ödülü dalında aday olmuştur. Peter Dinklage ise Drama Dizilerinde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Emmy Ödülü kategorisini kazanmıştır.

 

 

 

 

 

 

IMDB: 9,6

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

 

 

Bu bölümde bir Star-Lannister savaşı izlememiz gerekiyordu aslında. Tyrion bildiğin savaşta yer alıyordu. İlk sezonun bütçesi yetersiz olduğu için savaş sahnesi koymayıp, bayılttıkları Tyrion'un gözünden verdiler bize olayı.

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 yıl sonra...
×
×
  • Yeni Oluştur...