İçeriğe atla

ETSC'de Önemli Kural Değişiklikleri


Uğur

Pinlenen İletiler

Eurovision Time Şarkı Yarışması 5 senenin ardından ilk kez ciddi bir değişim yaşıyor. Eurovision Time Yayın Birliği'nin kurucu üyeler ve komisyon üyeleri olarak ikili yapıya dönüştürülmesinin ardından ilk görüşmeler ve oylamalar yapıldı. Tüm bunların sonucunda yeni ve önemli kararlar alındı.

 

Oylamalara katılan kurucu üyeler: Uğur (BBC), Cem (SVT), Mustafa (ARD)

Oylamalara katılan komisyon üyeleri: Züreyfa (NRK), Dovahkiin (DR), Fitneci (France 2), Canreyhan (CH1)

 

1. Karar: ETSC'de temsilcilerin seçilmesiyle ilgili kurallarda değişiklikler

 

Geçmişteki uygulama:

a) Katılımcılar şarkı seçimlerini seçtikleri ülkede çalışan şarkıcılar arasından yapmak zorundadır. Yarışmaya katılacak şarkıcılar yarışacağı ülkedeki bir müzik şirketiyle çalışıyor olmalıdır.

b) Bir şarkıcının bir ülke adına yarışabilmesi için o ülke doğumlu olması ya da o ülkenin milletinden olması yeterli değildir. Asıl önemli olan iş yapılan ülkedir.

c) Gruplarda grubun hangi ülkede iş yaptığına bakılır.

d) Düetlerde en az bir şarkıcının yarışacağı ülkede iş yapıyor olması yeterlidir.

Yeni uygulama:

a) Katılımcılar şarkı seçimlerini seçtikleri ülkede çalışan şarkıcılar arasından yapmak zorundadır. Yarışmaya katılacak şarkıcılar yarışacağı ülkedeki bir müzik şirketiyle çalışıyor olmalıdır.

b) Bir şarkıcının bir ülke adına yarışabilmesi için o ülke doğumlu olması yeterlidir.

c) Şarkıcı seçimlerinde sıkıntılı durumlarda Eurovision Time Yayın Birliği'ne bizzat başvuruda bulunulabilir. Bu durumda birlik kendi içinde gerekli incelemleri yaparak oylamaya sunacaktır. Bunun sonucunda bazı katılımlara insiyatif tanınabilir.

d) Gruplarda ve düetlerde şarkıcı temsiline izin veren unsurlar aranır. Düetlerde en az bir şarkıcının bu unsurları taşıması yeterlidir.

 

Özet:

ETSC'de salt ''şarkıcının yarışacağı ülkede iş yapıyor olması'' kuralı ''yarışacağı ülke doğumlu olması'' şeklinde genişletildi. Yeni uygulamaya göre katılımlarda bu iki unsurdan birini taşıyan temsilcilerin yarışmaya katılmasına izin verilecek. ETYB gerekli durumlarda katılımları inceleyerek oylamaya sunabilecek ve bunun sonucunda bir karar verebilecek.

 

2. Karar: ETSC'de oylama süresi ve ulusal finaller dönemine ilişkin kural eklemeleri

Yeni uygulama:

i) Yarışmada oylama süresi 12 (oniki) saat ile sınırlıdır.

g) Üyeler şarkılarını açıkladıkları konularda temsilcilerinin yarışma kurallarına uygun olduğunu belgelerle (linkler v.b.) kanıtlamak zorundadır.

 

Özet:

ETSC'de oylama süresi 12 saat ile sınırlandırıldı. Buna ek olarak; üyelerin şarkılarını açıkladıkları konularda temsilcilerinin yarışma kurallarına uygun olduğunu kanıtlamaları zorunlu hale getirildi.

 

Tüm bu düzenlemeler 153. Eurovision Time Şarkı Yarışması'ndan itibaren uygulanacak. Bilgilerinize sunulur.

 

Eurovision Time Yayın Birliği adına

Uğur

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...