İçeriğe atla

House of Cards


shibi

Pinlenen İletiler

bakındım ama başlığını bulamadım, varsa da birleştirirsiniz ://*

--

 

Gizlenmiş İçerik

    Gizli içeriği görebilmek için bu konuyu/mesajı yanıtlayın veya reaksiyon ifadelerinden birine tıklayın.
[align=center]*

90’lı yıllarda, politikacı yazar Michael Dobbs tarafından yazılan aynı adlı kitaptan esinlenen ve BBC’ye mini dizi olarak uyarlanan “House of Cards”, şimdi Amerikalı yapımcılar tarafından bir kez daha, üstelik muhteşem bir kadro eşliğinde televizyona aktarıldı. Son yıllarda “The Curious Case of Benjamin Button” ve “Social Network” filmleriyle ses getiren David Fincher tarafından yapımcılığı ve yönetmenliği üstlenen dizinin başrollerinde, Fincher’ın filmlerinde de rol alan iki ünlü yıldız yer alıyor. “Seven” filminde birlikte çalıştığı Kevin Spacey ve “The Girl with the Dragon Tattoo” filminde rol alan Robin Wright.*

 

“House of Cards” Washington’da hırslı bir politikacının zirveye tırmanışını anlatıyor. Kevin Spacey tarafından canlandırılan Francis Underwood yıllarını Beyaz Saray koridorlarında geçirdikten sonra, artık başkanlık seçimlerine adaylığını koyması gerektiğini düşünüyor. Ne de olsa bunca zaman o koridorlarda gördüğü tüm üst düzey bürokratlar ile ilgili her türlü bilgiye sahip. Kimi hangi dosyayla tehdit edeceğini biliyor. Bu gözü kara politikacının Robin Wright tarafından canlandırılan eşi Claire’in de ondan aşağı kalır yanı yok. Francis Underwood’un başkanlık koltuğuna ilerlemek için adeta iskambil kağıtlarından bir ev gibi itinayla inşa ettiği stratejisini ilgiyle takip edeceksiniz.**[/align]Hayatımda izlediğim en kaliteli dizilerden biri, oyuncu kadrosu müthiş, oyunculuklar zaten müthiş. Netflix dizisi olduğu için bir kerede tüm bölümleri yayınlanıyor dizinin. Geçen hafta 4. sezonu yayınlandı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra...

İlk bölümden bir daha başlayıp 4 sezonu da izledim. Üçüncü sezondan iyiydi son sezon fakat dizinin saçmalama oranı git gide artıyor. İnşallah Claire'i başkan adayı yapmazlar ya da başkasını destekletmezler diyordum ama karı-koca birlikte seçime girmek nedir yahu? Nerede bu işin mantığı? 4. sezonun en üzücü yanı Meechum'u kaybetmek oldu, en iyi sahnesi ise sezon finalinin son 5 dakikası idi. Frank tam bir George W. Bush, tam bir Recep T. Erdoğan hamlesi yaptı. Heather Dunbar çok çabuk ortadan kayboldu. Keşke Claire'in orta yaş krizi yerine, Underwood-Dunbar yarışını izleseydik. Münazaralar, eyalet ön seçimleri vs. derken çok daha eğlenceli bir sezon olabilirdi. Dizinin git gide politik bir dramadan kopup, politik bir pembe diziye dönüşmesini sevmiyorum. Son olarak; F. U.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 11 ay sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 4 ay sonra...

Kevin Spacey hakkında ortaya atılan çocuk tacizi iddiaları yüzünden 6. sezonun, son sezon olmasına karar verilmiş. Frank'i öldürüp, Robin Wright'la devam etselerdi diziye keşke. Hikayenin gidişatı da tam uygundu aslında.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

  • 3 hafta sonra...

Artan iddialar ve gelen baskılar üzerine Spacey diziden tamamen kovuldu. Yazarlar Frank'siz bir final sezonunu yetiştirmek için deli gibi çalışıyorlar imiş. Netflix'i Netflix yapan dizinin, 3 ayrı spin-off projesi üzerinde çalışılıyormuş.

 

1. Doug Stamper'ın (Michael Kelly) bir türlü tamamını göremediğimiz hikayesini anlatan bir dizi

2. Janine Skorsky (Constance Zimmer) ve Tom Hammerschmidt (Boris McGiver) ile siyasi skandallar ve araştırmacı gazetecilik üzerine bir dizi

3. Raymond Tusk (Gerald McRaney) ve Wall Street güçlerinin Underwoodları ve politikacıları maddi olarak nasıl desteklediğini anlatan bir dizi.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Kendisi de reddetmiyor ki iddiaları. "Sarhoştumi hatırlamıyorum." falan diyor. Dizi setinde birlikte çalıştığı genç erkeklerin de orasını burasını elliyormuş zaten sormadan. İngiltere'de çalıştığı ve gençlere eğitim verdiği tiyatroda da yapılan araştırmada benzer sıkıntılar görüldü.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...