Finlandiya’nın 2025 Eurovision Şarkı Yarışması’nda ki temsilcisi Erika Vikman, İsviçre’ye giderek yarışma için Finlandiya’nın postkart çekimlerini gerçekleştirdi.
Sanatçı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla İsviçre’de olduğunu ve çekimlerin başladığını duyurdu. Erika, Basel’de Finlandiya adına sahneye çıkacak ve “Ich Komme” adlı şarkısını seslendirecek.
69. Eurovision Şarkı Yarışması için hazırlıklar hızla devam ederken, bu ay birçok sanatçının ev sahibi ülkeye giderek kendi postkartını çektiği bildirildi. Ancak, bu yılın postkartlarının teması henüz İsviçreli yayıncı tarafından açıklanmadı.
2019’dan bu yana ilk kez Eurovision postkartları ev sahibi ülkede çekiliyor. Son beş yıldır, yarışmacılar ev sahibi ülkenin belirli mekanlarına dijital olarak ekleniyor, kendi ülkelerinden görüntülerle tanıtılıyor veya önceki Eurovision temsilcileriyle birlikte gösteriliyordu.
Postkartlar 1970 yılından beri Eurovision’da sahne değişiklikleri için ara görüntü olarak kullanılıyor. Başlangıçta ev sahibi ülkenin tanıtımı amacıyla çekilen postkartlar, zamanla sanatçıları tanıtmak için kullanılan kısa videolar haline dönüştü.
Kaynak: Erika Vikman (Instagram)

