Ana Sayfa Müzik, Sinema & TV Sinema 2017 Yaz Sezonunda En Çok İzlenen Filmler Belli Oldu

2017 Yaz Sezonunda En Çok İzlenen Filmler Belli Oldu

10 dakikalık okuma süresi
0
0
700

Box Office’ten derlenen verilere göre yazın Türkiye’de en çok izlenen filmler şu şekilde sıralanmış:
6) ÇILGIN HIRSIZ 3 (DESPICABLE ME 3)

Despicable Me 3 movie poster.

Gru, Balthazar Bratt ile yaptığı mücadelenin ardından suç dünyasından uzaklaşmaya, huzurlu bir hayat sürmeye karar vermiştir, ancak boş gezmekten çok memnun değildir. Bu bekleyişi sonlandıran olay, Dru adında bir ikiz kardeşi olduğunu yıllar sonra öğrenmesi olacaktır. Bu çok zengin, başarılı ve fazla güleryüzlü kardeşinin bir isteği vardır: Ailenin nesillerden beri devam eden ‘kötülük’ geleneğini sürdürerek son bir büyük soygun gerçekleştirmek ve bunu birlikte yapmak… Başlarda teklife soğuk yaklaşan Gru, Dru’nun bu iş için nasıl hazırlıklı ve hevesli olduğunu görünce fikir değiştirecektir.

5) ARABALAR 3 (CARS 3)

Cars 3 movie poster.

Pixar’ın sevilen serisi Arabalar’ın 3. devam halkası Arabalar 3’te yönetmen koltuğunda tekrar Brian Fee oturuyor. Şimşek McQueen’in yeni maceralarını göreceğimiz filmde sevimli arabayı kendisinden genç ve hızlı arabalar tarafından bozguna uğratılmış olarak görüyoruz. Şimşek pistlere geri dönmenin hayalini kurup kenara itildiğine içerlerken bir anda #95’in işinin henüz bitmediğini kanıtlamaya karar veriyor. Hevesli genç yarış teknisyeni Cruz Ramirez’in yardımına, kazanmak için bir plana, merhum Hudson Hornet’in verdiği ilhama ve birkaç beklenmedik numaraya ihtiyacı olan arabamız Piston Kupasının en büyük yarışında boy göstermeye hazırlanıyor.

4) MUMYA (THE MUMMY)

The Mummy (2017) movie poster.

İlki 1932 yılında çekildikten sonra beyazperdede kendine hatırı sayılır bir yer edinmeye başlayan Mumya hikayeleri, uzun bir aradan sonra, 1999 yılında bu kez Stephen Sommers’ın kamerasıyla yeniden izleyiciyle buluşmuştu. Universal Stüdyoları orijinal ‘The Mummy’i bir yeniden çevrimle tekrar canlandırma yoluna gitti ve yönetmen olarak Mama (2013) filminin genç yönetmeni Andrés Muschietti’yi seçti. Senaryo koltuğundaki isimler ise Billy Ray (The Hunger Games) ve Jon Spaiths (Prometheus).
Sıkıca mühürlenmiş olan antik bir mezar yüzyıllardır unutulmuş bir çölde yatmaktadır. Ancak askeri bir operasyon sonucu keşfedilir ve açılır. Zamansız bir şekilde hayatı elinden alınan antik kraliçenin ruhu da uyanmış olur. Yüzyıllar boyunca büyüyen öfkesiyle günümüze uyanan kraliçe insanlığa boyun eğdirmeye ve kendisine yapılanları ödetmeye kararlıdır.

3) CUMALİ CEBER: ALLAH SENİ ALSIN

Cumali Ceber: Allah Seni Alsın film posteri.

Emekliliğine 1 gün kala patronuyla kavga edip işinden olan Cumali Ceber, okudukları okuldan bir türlü mezun olmayı beceremeyen 2 oğlunu yanına alarak Kuşadası’nda lüks bir otele tatile gider. Tatil boyunca başına gelenler filmde konu ediliyor.
Cumali Ceber karakteri, Halil Söyletmez’in sosyal medyada yarattığı, Türkiye’nin popüler fenomenlerinden biri olarak bu kez sinema filmiyle izleyici karşısına çıkıyor.

2) TRANSFORMERS 5: THE LAST KNIGHT (SON ŞÖVALYE)

Transformers 5: The Last Knight movie poster.

Son Şövalye, Transformers bu sefer serinin özündeki efsaneleri paramparça etme hedefini taşıyor. İnsanlar ve Transformerlar savaşta, Optimus Prime ise gitmiş. Geleceğimizi kurtarmanın yegane çıkar yolu geçmişin sırlarında ve Transformerların dünyadaki gizli geçmişinde yatıyor. Dünyayı kurtarma görevi Cade Yeager Bumblebee; bir İngiliz lordu ve bir Oxford profesöründen oluşan sıradışı bir birliğine kalıyor. Sevilen fantastik serisi Transformers’ın 5. devam halkası olan Transformers 5: Son Şövalye’nin yönetmen koltuğunda serinin ünlü yönetmeni Michael Bay oturuyor. Filmin başrollerinde bir önceki filmin Cade Yeager’ı Mark Wahlberg, Laura Haddock, Anthony Hopkins, Josh Duhamel ve Santiago Cabrera yer alıyor.

Ve 2017 yaz sezonunda Türkiye’de en çok izlenen film:

1)MAYMUNLAR CEHENNEMİ: SAVAŞ (WAR FOR THE PLANET OF THE APES)

War For The Planet Of The Apes movie poster.Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti’nde Kobo’nun ihanetine uğrayarak, ırkından büyük kayıplar veren Sezar, insanlığın onları affetmeyeceğini bilerek savaşa hazırlanıyordu. 3 yıl sonra gelen devam filmi Maymunlar Cehennemi: Savaş, bizi bir önceki filmi bıraktığımız yerden alıyor ve savaşın ortasına götürüyor. Sezar her ne kadar savaşmak istemeyip, barışı seçse de, insanlık adına savaşan Albay, acımasızlığı ile nam salıyor ve maymunların kökünü kazımak için her türlü yolu deniyor. Ancak Sezar’ın da Albay karşısında boyun eğmeye niyeti yok. Şimdi iki ırkın da geleceğinin kaderi bu yüzleşmeye bağlıdır…
2011 yılında Maymunlar Cehennemi: Başlangıç filmiyle yeniden başlatılan seriye, 2014 yılında vizyona giren Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filmiyle devam edilmişti. Filmin senaryo ve yönetmenliğini bir kez daha Matt Reeves üstlenirken, senaryoda ona ikinci filmden Mark Bomback eşlik ediyor. Kadroda yer alan başlıca isimlerse Andy Serkis, Woody Harrelson, Steve Zahn, Terry Notary ve Karin Konoval…

Sıra-Film 2017 Yaz İzlenme Sayısı
6. Çılgın Hırsız 3 840 bin 202
5. Arabalar 3 848 bin 196
4. Mumya 881 bin 626
3. Cumali Ceber: Allah Seni Alsın 1 milyon 203 bin 345
2. Transformers 5: Son Şövalye 1 milyon 609 bin 365
1. Maymunlar Cehennemi: Savaş 1 milyon 842 bin 578

 

Daha fazla buna benzer yazı göster
Kullanıcısından Daha Fazla Yükle Blackout
Şuradan Daha Fazla Yükle Sinema

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Habere de Göz Atın

Kelly Clarkson Arcade şarkısını coverladı

Dünyaca ünlü Grammy ödüllü ABDli pop şarkıcısı Kelly Clarkson, Emmy ödüllü televizyon prog…